Українська дитяча футбольна команда потрапила в ДТП в Білорусі: загинула дитина

ділю вранці, 13 травня, в Кам’янецькому районі в Білорусі, на 54-му км автодороги Р-98 біля села Мартинюки, сталася смертельна ДТП, в якому загинула дитина.

Водій автомобіля “Рено Мастер” скоїв попутне зіткнення з навантажувачем “Амкодор” під керуванням місцевого жителя. В результаті зіткнення загинула дитина-пасажир 2005 року народження, громадянин України, який перебував на передньому пасажирському сидінні, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на belta.by.

У мікроавтобусі їхали діти з української дитячої команди з футболу.

Шестеро дітей доставлені в Кам’янецьку центральну районну лікарню. З них одна дитина знаходиться у важкому стані і підключена до апарату штучної вентиляції легенів.

Ступеня тяжкості у дітей різні – є переломи, вивихи, у більшості черепно-мозкові травми, – поінформували в білоруському МОЗ.

З Бреста в Кам’янець прибула бригада медиків у складі нейрохірурга, травматолога та анестезіолога-реаніматолога.

Міністр охорони здоров’я Валерій Малашко взяв ситуацію під особистий контроль, який повідомив, що найкращі лікарі Білорусі та всі необхідні матеріально-технічні ресурси задіяні для надання допомоги постраждалим в аварії дітям. Також повідомляється, що частина постраждалих дітей буде переведена в Брестську обласну лікарню.

 

Темы: Бережіть дітей

18 коментарів

  • Irinka_kartinka 13 травня 2018, 19:27

    https://narodna-pravda.ua/2018/05

  • Irinka_kartinka 13 травня 2018, 19:28

    Капец как жалко деток.... Нет слов

  • Asenka 13 травня 2018, 19:29

    Как горько. Царство Небесное.
    И быстрого восстановления пострадавшим.

  • wella 13 травня 2018, 19:29 1

    Господи,именно в такой день(((
    Что сейчас с родителями...страшно представить...

  • Vitaliya 13 травня 2018, 19:30

    Это ужасно.
    Наши вот так сто раз в Польшу ездили на соревнования ,но не через Беларусь.Как представлю...
    А там же и ограничение по скорости строгое и дороги хорошие.

  • Sanechka 13 травня 2018, 19:32

    Только по телевизору показывали (( трагедия.. соболезную.

  • Julia_2014 13 травня 2018, 19:34

    Ой бля....

  • Коментар видалено

  • Djulianna 13 травня 2018, 19:39

    Жесть, совсем эти ВоДяТлЫ обнаглели, как не на переходе сбивают, так по встрече в лоб влитают((( А потом бабки забошляют и штраф в размере 260-400грн и опять гонять(((

  • Malinka_orijinal 13 травня 2018, 19:40

    А какая команда кто-то знает?

  • 4 коментаря
  • Sanechka 13 травня 2018, 22:57

    Мальчик из Сум

  • Sanechka 13 травня 2018, 22:58

    Як уже повідомляли Сумські дебати, діти, які поверталися на Сумщину із Білорусі потрапили в жахливу ДТП. Сумська обласна влада наразі встановлює, що це була за поїздка, адже офіційно жодні дитячі футбольні команди на змагання за межі області не виїжджали, передає УНІАН.+
    Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, в яку у Білорусі потрапив автобус з українською дитячою футбольною командою, загинув хлопчик 2005 року народження з міста Суми.
    «На жаль, у цій ДТП загинув хлопчик із Сум. Маму вже повідомили. Вона виїздить у Білорусь», – сказав начальник Управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко.
    За його словами, обласна влада наразі встановлює, що це була за поїздка, адже офіційно жодні дитячі футбольні команди на змагання за межі області не виїжджали. «Попередньо, діти із Сумської області були в неофіційній поїздці нібито для обміном досвідом. Жодну сумську команду офіційно на змагання за кордон не відправляли. Загалом було два чи три автобуси з дітьми. За дорученням президента Федерації футболу України Андрія Павелка, в Білорусь також виїздить голова федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович, щоб на місці розібратися в ситуації та надати необхідну допомогу», – зазначив Лантушенко.
    Він також додав, що в понеділок, 14 травня, питання поїздки дітей із Сумщини за кордон і ДТП за їх участю в Білорусі розглядатиметься на апаратній нараді при голові Сумської ОДА Миколі Клочку.
    Своєю чергою директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова повідомила кореспондента УНІАН, що за межі України дітей відправила одна із громадських організацій.
    «Є якась українсько-польсько-білоруська рада. За її програмою одна із громадських організацій і відправила наших дітей за кордон. Вони, виявляється, вже п’ять років так їздять. Зараз розбираємося, адже офіційно дозволу на таку поїздку ніхто не давав», – підкреслила Гробова.
    Вона також уточнила, що футбольна команда була збірна: діти в ній були з різних населених пунктів Сумщини, але в основному – нібито із Великописарівського району.

  • Helena 13 травня 2018, 22:59

    Спасибо за инфо

  • Lapich 13 травня 2018, 19:57

    Какой кошмар.....

  • ksskss_10 13 травня 2018, 20:03

    У меня ребенок играл в футбол до того как серйозно поломался.
    Вот сколько раз Я боролась с тренерами -за правила перевозки детей. Все любят деньги, и каждый турнир это немалые деньги. и каждый тренер экономит на таких поездках, на гостиницах. многие родители просто этим не интересуются- кинули бабки, и не трогайте меня, многим рот закрывают(это касается выпустят тебя в основной состав или просидишь на банке),из команды 3 мамы которым что-то надо, и их и тыкают- оно Вам надо...вообще в спорте беспредел сейчас, такие нюансы вскрываются что просто диву даешься, как этих людей ноги носят, есть конечно патриотичные динозавры спорта, но их -почти нет.
    мне один так и сказал, Вы что не понимаете, что сейчас все так делают!
    и отвечать они не будут.
    Должны быть спец перевозки, а не ищут где дешевле бусик для перевозки, водители в шлепках на ногах, нет второго водителя для длительных перевозок.
    когда Я занималась спортом, нас сопровождали машины ГАИ...
    БОЖЕ, что сейчас чувствуют родители этих детей, а сами дети- это же психологическая травма. Я плачу, мне очень больно.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу